De Memory Box.. Of je gaat er enorm op AAN of je vindt het wellicht mega suf. Vanuit mijn kant zat ik ook niet te wachten op het mooi versieren van een schoenendoos. Dus daar heb ik zijdelings mee geholpen. Ik ben weer goed in andere dingen. Samen kwamen we tot een compromis. De volwassen memory box.

Waar moeten dan al die leuke herinneringen bewaard blijven?

Inmiddels is onze memory box goed gevuld en heeft deze een vaste plek op onze kast. Niet teveel in beeld, want we hebben ook nog weleens visite. En wat ons betreft is deze box van ons en geheim.

Maar wat stop je hier dan in en wat moet je ermee? Hieronder enkel tips voor de vulling. Wat je ermee moet? Mooie herinneringen verzamelen en er af en toe samen in kijken. In goede en in slechte tijden 😉

Foto’s van hét stel

In deze tijd heeft iedereen z’n eigen fotoalbum in de zak zitten en je kunt er ook nog mee bellen. Een goede memory box heeft wat ons betreft fysieke foto’s. Zelf laten afdrukken bij de Kruidvat of polaroids van een bruiloftsfeest. Lekker afwisselen en er mag best een pikant kiekje bij zitten 😉

Briefjes & kaartjes

In mijn ogen hoort bij een gelukkige relatie wat papierwerk. Administratief uiteraard maar ook hier en daar een lief briefje tussen de lunch verstopt of op je kussen. Sommige van die briefjes zijn de moeite waard om te bewaren, die geven je weer een lach, als je de memory box weer eens op schoot neemt.

Memory box volwassen maken voor stellen

Tickets & toegangskaarten

Festival, museum, trein, concert of theater. Waarom bewaar je die niet gewoon allemaal? Het geeft je een trip down memory lane als je de box weer eens open maakt. Al deze memories zijn klein van stuk dus kun je echt allemaal bewaren. Tenzij jullie zo actief leven lijden (en teveel geld hebben) dat je er een extra doos voor moet aanschaffen.

Reis souvenirs

Je moet helemaal niks, maar iedereen kan hier wel een eigen draai aangeven. Toch inspiratieloos? Kies niet te grote items. Bijvoorbeeld: Een… kurk, luciferdoosje, knoop, dop, steentje, wijnetiket, cd met locale muziek, zand in een potje, koelkast magneet, stukje palmblad, dennenappel, schelp, restaurant servet, visitekaartje, taxi kaartje, restaurantbon, pepermuntje, hotelzeepje…etc. Als het je maar terug brengt naar die ene vakantie.

Gedichten, knutsels & geluksbrengers

Hier zullen er misschien een paar afhaken. Niet iedereen is een Shakespeare en begint al te zweten bij een Sinterklaasgedicht. Maar draai jij je hand er niet voor om? Dan mag dat ook in jullie memory box. Net als het A4 tje met krabbels van een avondje pictionary en een steentje die lijkt op een hart van de vakantie.

Spicy items of niet?

Bij ons is deze box verstopt en privé. Dus er mag best iets anders in vallen. Ik noem dat in dit bericht een spicy item. Belangrijk in deze is, dat er een herinnering aan vast mag kleven. Één die je doet lachen, rillen of misschien wordt je er wel een beetje warm van. Maar wat dan? Dat laat ik aan jullie zelf over 😉

Vergeet jullie memory box er niet af en toe bij te pakken. En doe dit in slechte maar vooral ook in goede dagen!

Reageren op dit bericht is niet mogelijk.