Welkom nieuwsgierige lezers!
Het oh zo fascinerende onderwerp sperma! In deze blog bespreken we 10 informatieve en grappige sperma feitjes. Leer over deze kleine glibberige zwemmers!

1. Echte olympiërs!

Wist je dat sperma ware atleten zijn? Nou, in ieder geval als het gaat om hun zwemvaardigheden. Hoewel een zaadcel met het blote oog niet meer dan 0,06 millimeter lijkt, kunnen ze zich met een snelheid van ongeveer 4 millimeter per minuut voortbewegen. Dat klinkt misschien niet indrukwekkend, maar in verhouding tot hun grootte zijn het echte snelheidsduivels! En wist je dat sperma bij een ejaculatie het lichaam met maar liefst een snelheid van 45 km per uur kan verlaten? Indrukwekkend he?! De verste ejaculatie ooit gemeten trouwens was 6 meter!

2. Hoeveel calorieën?

Een gemiddelde ejaculatie bevat ongeveer 5 tot 7 calorieën. Ter vergelijking; een Big Mac bevat 257 Kcal, zo’n 36 zaadlozingen. Dus, een caloriearm tussendoortje is het zeker, maar lekker?! Ik zou even verder zoeken!

3. Vriendelijk voor de huid.

Ben je dol op natuurlijke schoonheidsproducten? Nou, hier is een eigenaardig weetje: sommige mensen geloven dat sperma goed is voor de huid! Hoewel er geen wetenschappelijk bewijs is om dit te ondersteunen, beweren sommige mensen dat sperma bepaalde eiwitten en voedingsstoffen bevat die de huid zou kunnen verbeteren. De volgende keer dus lekker op je gezicht smeren… 😉

4. Het eeuwige zwemavontuur.

Zaadcellen hebben een behoorlijk uithoudingsvermogen. In het vrouwelijk voortplantingsorgaan overleven ze wel tot 48 uur. Zelfs nadat de grote wedstrijd is afgelopen blijven sommige zaadcellen doorzoeken naar een eicel. Wat een doorzetters!

5. Smakelijk of niet?

Het is echt waar, voeding kan zowel een positieve als negatieve invloed hebben op de smaak van sperma. Wil je een zoete verrassing? Voeg dan ananas, kaneel, citrusvruchten, munt en peterselie toe aan je dieet.

Voedingsmiddelen die een negatieve invloed hebben op de smaak van sperma zijn ui, sterke kruiden, knoflook en cafeïne. Wil je een romantisch etentje plannen laat deze ingrediënten dan achterwege 😉. Ohja, uiteraard zorgen teveel alcohol en roken ook voor een bittere nasmaak. Geniet dus van deze middelen met mate…

6. Aantallen.

Een gemiddeld ejaculatie bevat tussen de 200 en 500 miljoen zaadcellen. En maar één lucky bastard kan winnen! Gek idee toch?! Heel soms zijn er twee winnaars! Maar dan zijn er ook twee eicellen en komt er een tweeling ter wereld.

7. Plakkerige bende

Heb je je ooit afgevraagd waarom sperma zo plakkerig wordt wanneer het in contact komt met warm water? Dit komt door de eiwitten in sperma, die een coagulatie-reactie kunnen ondergaan wanneer ze worden blootgesteld aan warmte. Dit resulteert in een plakkerige textuur. Dus, als je een beetje water gebruikt om sperma van bijvoorbeeld je handen af te spoelen, kan het zijn dat je merkt dat het een beetje plakkerig wordt. Maar maak je geen zorgen, het spoelt uiteindelijk wel weg.

8. Gezond.

Sperma is gezond! Je zou het misschien niet direct denken maar sperma bevat eiwitten, vitamines zoals vitamine C en mineralen zoals zink en calcium. Deze voedingstoffen helpen bij het versterken van het immuunsysteem en zijn goed voor je huid.

9. De ontdekker van sperma.

Dat was een Nederlander en wel Antonie van Leeuwenhoek. In de 17e eeuw bekeek hij zijn eigen sperma onder een zelfgemaakte microscoop en zag tot zijn eigen verbazing miljoenen mini-kikkervisjes wemelen. Tot die tijd had niemand nog echt een idee hoe de bevruchting precies plaatsvond.

10. Kwaliteit.

Om de kwaliteit van je sperma zo goed mogelijk te houden zijn er vele tips:
Houd het koel, vermijd sauna’s, bubbelbaden en strakke boxershorts. Eet veel Hollandse pot, dat schijnt goed te zijn voor de kwaliteit. Ook zou middagsperma het beste zijn en zorg voor een regelmatige zaadlozing. En uiteraard zorgt een hogere leeftijd ook voor mindere kwaliteit.


Image by Freepik

Auteur

Reageren op dit bericht is niet mogelijk.